Odgođeno suđenje optuženima za zločin na Ovčari

Suđenje optuženima za ratni zločin na Ovčari u Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu u ponedjeljak je odgođeno, zbog bolesti člana sudskog vijeća suca Veska Krstajića, te će biti nastavljeno u četvrtak, 10. veljače.

Za ubojstvo najmanje 192 ratna zarobljenika na Ovčari optuženo je 16 pripadnika bivše Teritorijalne obrane Vukovara i pripadnika paravojne postrojbe "Leva Supoderica", koju je 1991. godine u Šidu osnovala Srpska radikalna stranka haaškog optuženika Vojislava Šešelja.

Optužnica tereti nekadašnjeg zapovjednika Teritorijalne obrane Vukovara Miroljuba Vujovića i njegovog zamjenika Stanka Vujanovića da su organizirali i naredili ubojstvo i mučenje 192 ratna zarobljenika iz vukovarske bolnice. U ubijanju ratnih zarobljenika, prema optužnici, sudjelovali su pripadnici TO, optuženi Jovica Perić, Ivan Atanasijević, Milan Vojnović, Predrag Madžarac, te Milan Lančužanin, Marko Ljuboja, Predrag Milojević, Vujo Zlatar, Goran Mugoša, Đorđe Šošić, Miroslav Đanković, Slobodan Katić, Nada Kalaba i Predrag Dragović.

Svi optuženi u svojim su obranama negirali da su počinili zločin za koji su optuženi.

Suđenje, koje je počelo u ožujku prošle godine, u četvrtak će biti nastavljeno ispitivanjem novih svjedoka koje je predložilo Specijalno tužiteljstvo za ratne zločine, te sudsko vijeće.

(Hina) xttag ybr

Pročitajte više