Održana sjednica Vladina Savjeta za mlade

Savjet za mlade hrvatske Vlade na današnjoj je sjednici prihvatio novi Poslovnik o radu te dogovorio plan i program rada do kraja ove godine, izvijestio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Na sjednici, kojom je predsjedala potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor, također je formirana radna skupina za praćenje provedbe Nacionalnog programa djelovanja za mlade, s posebnim naglaskom na uvid postojećeg stanja.

U radnu skupinu izabrani su predstavnici stručnih i znanstvenih institucija, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva pravosuđa i klubova mladih.

Članovi Savjeta izviješteni su o poduzetim aktivnostima u svezi otoka Obonjan (Otoka mladosti), na kojem bi se, nakon reguliranja imovinsko-pravnih odnosa, pristupilo rješavanju komunalnih problema i detaljnijem određivanju aktivnosti i programa za mlade u organizaciji Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Savjet za mlade će, zaključeno je, i dalje biti redovito izvještavan o poduzetim aktivnostima vezanim uz taj projekt.

Potpredsjednica Kosor izvijestila je članove Savjeta s nizom novosti u području sprječavanja nasilja među djecom i mladima. Riječ je o Ugovoru o suradnji na projektu "Za sigurno i poticajno okruženje u školama", potpisanim između Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i UNICEF-a, te o Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima, prihvaćenim na današnjoj sjednici Koordinacije za društvene djelatnosti i ljudska prava, obvezujućim za sva tijela državne uprave obuhvaćena njime, stoji na kraju priopćenja.

(Hina) xpp ymć

Pročitajte više