Održavaju se kotarski izbori u Splitu, u Spinutu neispravni listići

Foto: FAH

DANAS se u Splitu održavaju izbori za članove vijeća u 34 gradska kotara i mjesna odbora, i to na 43 glasačka mjesta.

Za ove izbore prijavljene su 142 kandidacijske liste, a zanimljivo je kako se u četvrti Meje kao kandidat SDP-a pojavljuje saborski zastupnik i bivši ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić.

Dosad nema većih nepravilnosti, osim u kotaru Spinut gdje su zamijenjeni redni brojevi SDP-a i Nove ljevice koji izlaze zajedno te liste Zorana Sambola, no Izborno povjerenstvo sastavljeno od predstavnika HDZ-a, HGS-a, Pametnog i Mosta odlučilo je ipak da se izbori nastave s neispravnim listićima.

“Izborno povjerenstvo odbilo je zahtjev SDP-a da se zbog neispravnog glasačkog listića na izborima za Vijeće Gradskog kotara Spinut prekine glasovanje, te da se izbori ponovo organiziraju u drugom terminu…Tako uz listu SDP-NL na glasačkom listiću stoji broj 5 umjesto 6, što može bitno utjecati na izborni rezultat. Dok se možda i može povjerovati da je kod tiskanja glasačkog listića došlo do slučajne pogreške, te da se isto tako slučajno glasački listići nisu provjeravali prije nego su dostavljeni na biračko mjesto, odluka Izbornog povjerenstva da se glasovanje u ovim okolnostima nastavi je sasvim sigurno namjerna”, poručio je predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur dodavši kako je “sasvim jasno da se tu ne radi o bilo kakvoj slučajnosti, te da su se HDZ, HGS, Pametno i Most našli na istoj liniji protiv koalicije SDP-Nova ljevica”.

Na prošlim izborima održanim u lipnju 2014. godine apsolutni pobjednik bio je HDZ s 98 osvojenih mjesta, nakon čega je slijedio SDP s 45 mjesta, a kandidati s nezavisne liste Marijane Puljak osvojili su 18 vijećničkih mjesta.

Glasačka mjesta otvorena su do 19 sati.

Pročitajte više