Odustanak od optužnice za Tomića i istrage protiv Šešelja

POSEBNO tužiteljstvo za borbu protiv organiziranog kriminala obustavilo je kazneni postupak protiv generala Ace Tomića, bivšeg načelnika Uprave sigurnosti Vojske Srbije i Crne Gore, koji je bio optužen za kazneno djelo udruživanja radi neprijateljske djelatnosti u posebnom postupku koji je vođen zbog ubojstva premijera Zorana Đinđića, potvrdio je za "Glas javnosti" od srijede Tomićev odvjetnik Svetozar Pavlović.

Postupak je obustavljen i protiv čelnika Srpske radikalne stranke, haaškog optuženika Vojislava Šešelja, protiv kojega je vođena istraga zbog poticanja na ubojstvo.

Optužnica protiv generala Tomića izdvojena je od glavne optužnice za ubojstvo premijera Zorana Đinđića. Osim Tomića - protiv kojega je postupak obustavljen - optuženi zbog neprijateljske djelatnosti su i Borislav Mikelić, nekadašnji predsjednik tzv. Republike Srpske Krajine, odvjetnici prvooptuženog za ubojstvo premijera Milorada Lukovića Legije, Slobodan Milivojević, Nikola Đugumović i Miodrag Gligorijević, novinar zabranjenog tjednika "Identitet" Dragiša Katić i poslovni čovjek iz Gline Dragan Vujačić Bego.

Pročitajte više