Ogrestin TU prikazan na londonskom filmskom festivalu

Pred prepunim dvoranama Nacionalnoga filmskog teatra i Instituta suvremene umjetnosti u Londonu je na 48. filmskom festivalu sinoć premijerno prikazan film TU redatelja Zrinka Ogreste u proizvodnji Interfilma i HRTa. L

Dočekan s golemom pozornošću britanske javnosti, film TU predvodi ovogodišnji program europskog filma na Londonskom festivalu. Fotografija iz filma nalazi se na naslovnicama službenih festivalskih publikacijam, londonski "The Times" zapaženo je popratio nastup hrvatskoga filma, a časopis "Time Out London" izdvaja ga iz cjelokupna programa i naziva fascinantnim, izvijestio je danas Interfilm.

Londonski filmski festival jedna je od najuglednijih svjetskih filmskih smotra, na koju se dolazi isključivo s pozivnicom i na kojoj nema nagrada.

Na ovogodišnjem festivalu bit će prikazano 180 najboljih filmova nastalih u svijetu protekle godine.

Prvoj od dviju svečanih projekcija filma TU u Londonu je nazočio redatelj Zrinko Ogresta. Nakon projekcije zadržao se u polusatnu srdačnu razgovoru s publikom.

Ogrestin TU večeras će biti premijerno prikazan i u francuskom gradu Montpellieru na najvećem mediteranskom filmskom festivalu.

(Hina) pp/xmc ymc

Pročitajte više