Okršaj poslovnih konkurenata na Peščenici završio pokušajem ubojstva

ZAGREBAČKA Peščenica u utorak navečer bila je mjestom obračuna navodno poslovnih konkurenata, pri čemu je jedan od njih zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Kako stoji u priopćenju PU zagrebačke, osumnjičeni 41-godišnji T.M. je sinoć oko 23,35 sati u pratnji 23-godišnje državljanke BiH, došao u ugostiteljski objekt (IV. Kozari put) koji je u ilegalnom posjedu 40-godišnjeg muškarca.

U to vrijeme u kafiću se nalazilo nekoliko ljudi, među njima i vlasnik kafića, konobarica te 29-godišnji D.P., koji je travnju prošle godine osumnjičenog T.M.-a pretukao metalnom šipkom, a postupak u slučaju spomenutog napada još uvijek se vodi na zagrebačkom Županijskom sudu.

T.M. je po ulasku u kafić počeo vrijeđati D.P.-a,  potom izvadio navedeni pištolj i ispalio 6 hitaca, od kojih ga je najmanje pet pogodilo u predjelu prsišta, trbuha i lijeve šake. Time je T.M., kako stoji u priopćenju, također počinio i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine na štetu prisutnih osoba.

Nakon toga T.M. izašao je iz lokala, sjeo u automobil te se doveza do zgrade policije u Heinzelovoj 98, gdje se sam prijavio zbog pokušaja ubojstva, predavši i pištolj marke CZ kal. 7,65 mm kojega je ilegalno posjedovao i s kojim je izvršio pokušaj ubojstva.

T.M. trenutno se nalazi u pritvoru, dok je teško ranjeni D.P.  vozilom Hitne pomoći prevezen u KB Merkur, gdje mu je pružena liječnička pomoć, te je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede opasne za život u vidu više strijelnih rana u predjelu prsa, trbuha, leđa, lijeve šake i ispod desnog rebranog luka. Prevezen je u Kliniku za plućne bolesti Jordanovac, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu.

B.S.
Foto: Arhiva

Pročitajte više