Kraj lijepog vremena: Danas idealno, no sutra dolazi loša promjena koja će trajati cijeli tjedan

Foto: 123rf

TKO danas odluči dan provesti u prirodi ili na moru, neće pogriješiti. Cijelu zemlju grijat će prave ljetne temperature, koje bi se ponegdje mogle popeti do gotovo 30 stupnjeva Celzijevih. To ipak neće dugo trajati, jer sutra se sve mijenja - dolazi nestabilno vrijeme, koje donosi pljuskove i grmljavinu.

Danas će posvuda biti sunčano i vrlo toplo, ponegdje i vruće. Vjetra gotovo da neće biti, dok će tek na Jadranu zapuhati slabo do umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura između 13 i 18, a najviša dnevna od 26 do 30 °C.

Nedjelja će biti djelomice sunčana i vrlo topla, dok će istok Hrvatske biti dosta vruć. No, unatoč visokim temperaturama, vrijeme će biti prilično nestabino, pa se uz pojačan razvoj dnevne naoblake sredinom dana i popodne očekuju lokalni grmljavinski pljuskovi, češći i izraženiji u unutrašnjosti zemlje.

U kopnenoj će Hrvatskoj puhati slab do umjeren jugozapadni, na istoku jugoistočni vjetar, a na Jadranu će biti umjerenog i jakog juga.


Jutarnje temperature zraka bit će između 10 do 19 stupnjeva, na obalima i otocima od 16 do 21. U najtoplijem dijelu dana na kopnu će biti od 23 do čak 32 stupnja Celzijeva na krajnjem istoku zemlje. Jadran će se grijati na temperaturi između 22 i 26 stupnjeva Celzijeva.

Početak idućeg tjedna također će obilježiti promjenjivo vrijeme, uz povremenu kišu i pljuskove. Unutrašnjost će biti dosta svježija. Kako će odmicati tjedan, situacija se neće previše mijenjati. Očekuju se naoblaka i kiša.

Pročitajte više