"On je izvanredno rješenje": Evo što je Karamarko govorio o Oreškoviću prije samo 6 mjeseci

Foto: FAH

"OREŠKOVIĆ je vrhunski profesionalac... Složili smo se da je stručnost bitna. Nemamo vremena za eksperimente i loše odluke. Pred nama je reformski put", hvalio je šef HDZ-a Tihomira Oreškovića prije samo 6 mjeseci.

No, lovorike nisu stale na tome.

Na press konferenciji u prosincu, u društvu Bože Petrova, Karamarko je dodatno naglasio Oreškovićeve kvalitete .

"Jedan od od preduvjeta za našu suradnju bio je upravo da imamo nestranačkog mandatara. U teškoj gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj bilo je logično da stručni mandatar bude iz sfere gospodarstva, financija i poslovnog svijeta. Gospodin Orešković je vrhunski profesionalac, jedan od najbolje pozicioniranih poslovnih ljudi Hrvata u svijetu i mislim da je izvanredno rješenje, a njegov legitimitet je njegov CV, koji ćete uskoro dobiti”, kazao je Karamarko.

Samo dan kasnije, Karamarko je Oreškovića nahvalio i na vlastitom Facebook profilu.

Karamarko pred 6 mjeseci: Stručnost je ključ

"Dobili smo mandatara. Sada kada je to postao poslovni čovjek svjetskog glasa, sada kada je iz svijeta došao Hrvat, vrhunski stručnjak, sada je problem legitimitet. Mi u HDZ-u znamo da nije problem to već činjenica što su HDZ, Domoljubna koalicija i Most dogovorili mandatara.

Oreškoviću legitimitet daju njegova stručnost i Hrvatski sabor", pisao je.

A danas?

Karamarko danas: Stručnost je upitna, treba nam političar

"Danas vidimo da je termin 'stručan premijer' vrlo upitan. Mislim da premijer mora biti političar i sve ono što on ne zna, mora biti netko tko zna", izjavio je Karamarko za vrijeme danas održane konferencije za medije.

Usto je dodao i kako ga je Orešković "razočarao pecanjem potpore kod Europskih pučana" te kako će mu to i reći.

Građani Hrvatske tako su iz prve ruke dobili izvrsnu priliku vidjeti kako čovjek, koji zadnjih dana optužuje Oreškovića za salto mortale, prelazi od toga da je HDZ-ov stručni kandidat "izvanredno rješenje" do toga da je "stručnost upitna" i da je zemlji potreban "političar".

Toliko o vjerodostojnosti.

Pročitajte više