KAKVA BAHATOST Turisti u tunelu blokirali vatrogasce koji su išli na intervenciju

Screenshot: Facebook

NA FACEBOOK stranici "Vatrogasci - Oni su naši heroji" objavljen je video kamiona Javne vatrogasne postrojbe Krapina koji po nevremenu ide na intervenciju vozeći autoputom A2 Zagreb - Macelj.

Na snimci se, kroz prednje staklo vatrogasnog kamiona, vidi kako vozila stoje u tunelu čekajući da nevrijeme prođe i ne miču se da bi propustili vatrogasni kamion. Jasno se čuje vatrogasac iz kamiona dok dispečeru, koji mu govori da izađe na čvoru Đurmanec, objašnjava da je "Levačica puna u oba smjera i da je zaštopan promet".

Usprkos uključenoj vatrogasnoj sireni, koja je jasan i glasan pokazatelj hitnosti situacije, vozači su nevoljko i oklijevajući izlazili iz tunela kako bi propustili vatrogasni kamion. Tek kad se sirena pojačala, vozač kampera s prikolicom uspio je zaobići automobil ispred sebe koji je blokirao desnu traku i omogućio vatrogascima da nastave vožnju.

Frka na Facebooku

Komentatori na Facebooku dali su si oduška. Većina ih poziva na kažnjavanje vozača koji su tunel svojim vozilima blokirali i tvrde da se takvo što u uređenoj zemlji ne bi smjelo dogoditi.

Pročitajte više