Općina Unešić protiv gradnje odlagališta

ČELNICI općine Unešić i svih njezinih mjesnih odbora, te Udruge za razvoj i zaštitu Dalmatinske zagore "Rast" izvijestili su danas šibenskokninskog župana Duju Stančića da se kategorički protive gradnji odlagališta smeća koje u općini Lećevica, na samoj granici s općinom Unešić, planira izgraditi Splitskodalmatinska županija.

Istaknuli su da bi time Splitsko-dalmatinska županija sebi osigurala trajno zbrinjavanje otpada na štetu Šibensko-kninske županije, a da bi posebno bila onečišćena općina Unešić.

Općina Unešić je područja naselja Čvrljevo, Utore Gornje, Utore Donje i Visoka, koja bi bila izravno ugrožena, proglasila zonom sanitarne zaštite zbog važnih podzemnih vodenih tokova, a svoje neslaganje mještani su izrazili peticijom i nizom prosvjeda.

Šibensko-kninski župan podržao je stanovnike Unešića i obvezao se da će s njihovim stajalištima upoznati Ministarstvo zaštite okoliša i saborske zastupnike.

Zatražit će i hitan sastanak s čelnim ljudima Splitsko-dalmatinske županije, a o tom će se problemu očitovati i Županijska skupština.

(Hina) df dd

Pročitajte više