Operacija "Posljednja šansa" nastavlja se unatoč prijetnjama smrću

CENTAR Simon Wiesenthal priopćio je u četvrtak da će u Hrvatskoj nastaviti projekt "Posljednja šansa" unatoč prijetnjama smrću organizatorima akcije i drugim javnim osobama.

U priopćenju direktora Centra, Efraima Zuroffa, ističe se da će Centar nastaviti akciju lova na naciste pokrenutu u Zagrebu 30. lipnja.

"Prijetnje nas dodatno motiviraju na progon nacističkih zločinaca u Hrvatskoj i pokazuju koliko je taj projekt važan", rekao je Zuroff, jedan od pojedinaca kojima je zaprijetila skupina "Protužidovski pokret". U priopćenju se navodi da je riječ o dosad nepoznatoj grupi desničarskih ekstremista.

Prijetnje smrću upućene su, među ostalima, ministrici pravosuđa Vesni Škare-Ožbolt, predsjedniku Građanskog odbora za ljudska prava Zoranu Pusiću i predsjedniku Hrvatskog helsinškog odbora Nenadu Puhovskom.

"Protužidovski pokret" zaprijetio je i da će početi ubijati hrvatske Židove, ako ijedan Hrvat bude uhićen, zatvoren ili mu se na bilo koji način naškodi u sklopu akcije "Posljednja šansa", stoji u priopćenju Centra Simon Wiesenthal.

Pročitajte više