Operna diva ubila muža, pa se pomoću dvojnika pokušala dokopati muževa bogatstva

NJEMAČKA operna pjevačica, 55-godišnja Waltraud Hill, ubila je svojeg bogatog muža Hermanna, a onda pažljivo pripremljenom prijevarom uz pomoć suprugova dvojnika pokušala prisvojiti njegovo bogatstvo vrijedno više od pet milijuna eura, prenosi danas britanski Telegraph.

U pravom hičkokovskom zapletu Hermann Hill je nestao iz svojeg doma u Kappel-Grafenhausenu pokraj Freiburga u listopadu prošle godine. Njegov je nestanak prijavljen policiji i sve je teklo uobičajenim redoslijedom sve do trenutka kada njegova supruga Waltraud nije odlučila odblokirati njegovu imovinu.

Ona je u međuvremenu, prema navodima policije, nakon duže potrage pronašla osobu fizički vrlo sličnu njezinu mužu koja je, uz intervenciju make-up stilista, uz novčanu naknadu pristala odigrati ulogu njegova dvojnika. Hillova se u društvu "oživjelog" supruga u prosincu prošle godine pojavila u jednom odvjetničkom uredu u Freiburgu u kojem je, na temelju lažnog potpisa dvojnika, dobila punomoć za preuzimanje cjelokupne suprugove imovine, uključujući nekretnine, dionice, imanje, bankovne račune, gotovinu i policu životnog osiguranja. Punomoć joj je omogućila kontrolu nad kompletnom Hermannovom imovinom.

No priča je razotkrivena kada je jedan od potencijalnih "supruga", čovjek kojega je pjevačica također kontaktirala sa zahtjevom da odglumi njezina muža u odvjetničkom uredu, a koji nije pristao na ponuđenu "ulogu", došao u policiju i prijavio neobičan zahtjev Hillove.

Suprug je prvo nestao, potom se pojavio, pa opet nestao

Policija je potom pokrenula istragu. Ispitano je nekoliko tisuća osoba te je otkriveno da je Hillova stupila u kontakt s najmanje 10 osoba s istim zahtjevom prije nego što je pronašla osobu koja je pristala na njezin pakleni plan.

Nakon što je i odvjetnički ured u Freiburgu potvrdio da je bračni par Hill doista bio kod njih te da je na temelju Hermannova potpisa Waltraud ostvarila punomoć na njegovu imovinu, istražitelji su ovih dana pozvali Hillove na razgovor.

No na dan kada se pjevačica sa svojim suprugom trebala pojaviti u policijskoj postaji, Hermann je ponovno "zagonetno nestao". Waltraud je telefonom nazvala policiju i obavijestila ih kako je Hermann "morao hitno otputovati na poslovni put".

Pritom je objasnila da je njezin muž "prvo nestao, onda se zagonetno pojavio, a potom opet nestao" te da ga nema već dva mjeseca. Policija ovaj put nije nasjela na priču i lukavu Waltraud uhitila pod sumnjom da je ubila svojega supruga, ali i zbog prijevare.

Hermannovo tijelo do sada nije pronađeno, no policija ipak osnovano sumnja da je on ubijen te da je za njegovo ubojstvo odgovorna upravo Waltraud. Ona je u izjavi policiji dala brojne kontradiktorne izjave, svjesna da je njezin "savršeni zločin" neslavno propao.

  

Pročitajte više