Optužen Amerikanac koji je mjesecima u Zagrebu mučio brata, DORH objavio detalje

Ilustracija: PIXSELL

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon provedene istrage, 11. studenog podiglo pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv državljanina Sjedinjenih Američkih Država (1982.) zbog kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode i teške tjelesne ozljede.

Evo detalja.

Brata je zatvarao u kuću i vezao, nije ga hranio...

Podignutom optužnicom okrivljenom 38-godišnjaku na teret se stavlja da je od veljače do kolovoza ove godine u Zagrebu svom bratu, koji je osoba s težim tjelesnim i mentalnim nedostacima, a s kojim je živio i kojem je postavljen za skrbnika, onemogućio slobodu kretanja i napuštanja kuće te ga vezao raznim sredstvima uslijed čega je oštećenik zadobio brojne tjelesne ozljede. Okrivljenika se tereti da nije skrbio za oštećenika, kao i da mu je uskraćivao hranu i njegu pa je oštećenik zbog svega navedenog doveden u stanje izrazite mršavosti i smanjene mišićne mase.

Državno odvjetništvo zatražilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega, a koji mu je bio ranije određen rješenjem suca istrage.

Pročitajte više