Optuženi za napade na policajce u Dubravi bit će prepraćeni u Istražni centar Županijskog suda

OSUMJNIČENI za pokušaj teškog ubojstva policijskog službenika u Dubravi prije dva dana bit će danas prepraćeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, doznaje se danas u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Rješenjem istražnog suca bio im je produljen rok zadržavanja u službenim prostorijama policije radi kriminalističke obrade, ističu u PUZ-u.

Za jednog od dvojice osumnjičenih, državljaninu Srbije i Crne Gore postoji dokazi i opravdana sumnja da je, osim što je pucao na policajce počinio i razbojništvo u jednom, sexy shopu u srpnju ove godine.

U SiCG traži se zbog više kaznenih djela.

U PUZ-u su naveli da će idući tjedan javnost izvijestiti o kriminalnoj prošlosti te osobe.

Za drugog osumnjičenog, hrvatskog državljanina, utvrđena je namjera da je htio usmrtiti policajca jer je uzeo pištolj koji je policajcu ispao, repetirao ga, usmjerio prema njemu i pucao.

Policija je u zadnja 24 sata zabilježila i tri razbojništva, pronašla leš nepoznatog starijeg muškarca u Savi na kojem nisu pronađeni tragovi nasilja.

Izvijestila je i o, po već poznatom scenariju drskoj krađi na zagrebačkoj obilaznici.

Inače, policija je u pojačanom nadzoru prometa od sinoć od 23 do sedam sati ujutro zabilježila 110 prekršaja. Od toga su 11 prekršaja zbog tehničke neispravnosti, 35 zbog nevezanja sigurnosnim pojasom, 37 zbog prebrze vožnje, te 27 zbog alkohola.

Iz PUZ-a poručuju da dio vozača još nije shvatio odredbe novog zakona o zabrani i najmanje koncentracije alkohola u krvi.

Od 27 kod kojih je zabilježen alkohol 12 ih je imalo koncentaraciju do 0.5 promila. Najniža zabilježena koncentracija bila je 0.16 promila, a najviša 2,95 promila. Zagrebačka policija zbog alkohola je oduzela 13 vozačkih dozvola.

Pročitajte više