Orešković: Proces montiran u obavještajno-političkom miljeu

PRVOOPTUŽENI u postupku protiv tzv. gospićke skupine Tihomir Orešković počeo je danas na Županijskom sudu u Rijeci, nakon više od mjesec dana odgađanja ročišta, iznositi obranu tvrdnjama da je riječ o ´procesu montiranom u obavještajnopolitičkom miljeu pod utjecajem inozemnih čimbenika´ te kako sud ne želi ustvrditi istinu s obzirom na to da nije dopustio da se pozovu njegovi svjedoci obrane.

Do prvih je odgoda došlo u siječnju nakon Oreškovićevih glavobolja, a kad je Orešković sredinom veljače operirao polipe u nosu, Sudsko je vijeće, na temelju mišljenja sudskog vještaka otorinolaringologa, odgodilo za danas raspravu koja je bila zakazana za 17. veljače.

Iznoseći svoju obranu pred Sudskim vijećem, kojim predsjeda sutkinja Ika Šarić, Orešković je rekao da je u ovom postupku riječ i o obračunu različitih političkih grupacija i stranaka pa i struja unutar istih stranaka, uključujući tada vladajući HDZ.

Orešković je izjavio da mu Sudsko vijeće nije dopustilo da pozove predložene svjedoka obrane, ustvrdio je da se ´nameće zaključak da sud ne žele ustvrditi cjelokupnu istinu´.

Tihomir Orešković nastavlja s iznošenjem svoje obrane.

Pročitajte više