osijek - 125. OBLJETNICA CRVENOG KRIŽA U HRVATSKOJ

U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) danas je obilježena 125. obljetnica djelovanja Crvenog križa u Hrvatskoj i u Osijeku.

Podsjetivši na brojne humanitarne i edukativne aktivnosti udruge, predsjednik osječkog Gradskog društva Crvenog križa Željko Čiki kazao je kako se ove godine obilježava i 50. obljetnica organiziranog dobrovoljnog davalaštva krvi u Osijeku i 50. obljetnica rada osječke terenske ekipe Crvenog križa.

Predstojnik Hrvatskog Crvenog križa (HCK) Nenad Javornik rekao je da je Crveni križ dijelio sudbinu hrvatskog naroda u različitim povijesnim razdobljima, ocijenivši da je osječko gradsko društvo "jedno od najuglednijih u zemlji".

Ističući kako su potencijali Crvenog križa došli do punog izražaja pri pomaganju stotinama tisuća stradalnika Domovinskog rata, potpredsjednik HCK Mato Arlović izrazio je uvjerenost da će Crveni križ i dalje promicati načelo humanosti.

Višestrukim davateljima krvi te zaslužnim pojedincima i ustanovama, koji su podupirali rad udruženja, dodijeljene su zahvalnice, priznanja i plakete Crvenoga križa.

(Hina) ivuč dd

Pročitajte više