Osijek: donacija njemačkog sveučilišta

Njemačko sveučilište Hohenheim doniralo je danas znanstvenu opremu vrijednu 25.000 eura Poljoprivrednom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. L

Riječ je o laboratorijskoj opremi za ispitivanje sjemena, a po nalogu Njemačke rektorske konferencije osječkom fakultetu donirao ju je Centar za istočnu Europu stuttgartskog sveučilišta Hohenheim, rekla je Sonja Marić, prodekan osječkog Poljoprivrednog fakulteta. Istaknula je kako je "upravo ta laboratorijska oprema od velike koristi za praktičan rad studenata".

Svečanosti su bili nazočni i predstavnici njemačkog veleposlanstva u Zagrebu i Budimpešti.

Donacija je rezultat dugogodišnje suradnje profesora i znanstvenika osječkog Poljoprivrednog fakulteta i sveučilišta Hohenheim, te predstavlja značajan njemački doprinos na putu uključivanje Hrvatske u Europsku uniju, rekao je dr. Burkard Schmied, regionalni povjerenik za poljoprivredu njemačkog veleposlanstva u Hrvatskoj.

Dekan osječkog Poljoprivrednog fakulteta prof.dr. Rudolf Emert istaknuo je kako je taj fakultet osnovan 1960., te da je najstarija visokoškolska ustanova osječkog sveučilišta i po broju studenata, kojih danas ima oko 1200, i najbrojniji fakultet Sveučilišta J.J. Strossmayera.

Posebno nas raduje, istaknuo je, što se sve veći broj mladih odlučuje za taj studij koji je izuzetno važan za cijelu istočnu Hrvatsku koja je poljoprivredni kraj.

(Hina) xvs ymć

Pročitajte više