osijek: koalicija ostaje na okupu

Predstavnici stranaka vladajuće koalicije u Skupštini Osječkobaranjske županije zaključili su na večerašnjem sastanku da koalicija ostaje na okupu te da SDP do petka treba predložiti novog župana.

Svaka će stranka samostalno odlučiti hoće li u Poglavarstvo u ostavci, kao i župan dr. Ladislav Bognar (SDP), predložiti iste ili druge ljude, kazao je večeras za Hinu dožupan Pavo Šarčević (HSS). Najvažnije je sačuvati koaliciju i osigurati redovit rad županijske vlasti, dodao je.

Večerašnji je sastanak ocijenio korisnim, dodavši da je ´sličnih sastanka bilo mnogo, nakon kojih su pojedine stranke ili pojedinci postupili drukčije´. Novi župan treba biti izabran na skupštini 27. veljače, kazao je.

Branko Lacković (HSLS) izjavio je kako se može očekivati nakon večerašnjeg sastanka da će pojedine stranke ´osvježiti Poglavarstvo novim članovima´.

U županijskoj vladajućoj koaliciji su SDP, HSS, LS i HSLS, a na večerašnjem sastanku bio je i predsjednik udruge ´Hrasta´ Vilim Herman u kojoj su bivši članovi HSLS-a. Na upit kako će postupiti koalicija u vezi s novonastalim okolnostima, jer je dio članova HSLS-a prešao u ´Hrast´, Šarčević je odgovorio: ´To je u ovom trenutku najmanje važno jer i HSLS i Hrast podupiru koaliciju.´ Dodao je kako i SDSS nije u koaliciji, ali je podupire.

U Županijskoj skupštini od 51 vijećnika HDZ ima 17, SDP i LS po osam, HSS šest, HSLS pet, HSP četiri i SDSS tri.

Pročitajte više