Osijek: SDP traži nultu stopu PDV-a za razminiranje

PREDSTAVNICI osječkog Gradskog odbora SDP-a izvijestili su danas kako traže izmjene Zakona o PDV-u, kojima bi se uvela nulta stopa za tvrtke koje obavljaju radove razminiranja te su najavili kako će od vrha stranke i svojih saborskih zastupnika zatražiti da se takva inicijativa pokrene i u Hrvatskom saboru.

Predsjednik osječkog SDP-a Zvonko Erak rekao je na konferenciji za novinare kako bi takav potez bio od interesa za cijelu državu, a posebice za područje istočne Slavonije, jer bi se povećanjem sredstava za razminiranje taj proces ubrzao i tako omogućilo aktiviranje sada neiskorištenih gospodarskih potencijala.

Erak je dodao kako nemaju primjedaba na dosadašnji tijek razminiranja, ali smatraju da ga, nizom akcija, treba ubrzati. Drži da bi bržim razminiranjem miniranih površina porasla gospodarska aktivnost, a time i punjenje državnog proračuna, što je, kako smatra, bolje nego da se proračun puni iz PDV-a na usluge razminiranja.

U osječkom SDP-u ističu kako su, ako bude potrebno, spremni pokrenuti i potpisivanje peticije da se usluge razminiranja oslobode od plaćanja PDV-a te kako vjeruju da će građani dati potporu takvoj akciji.

Pročitajte više