OSIJEK: SOBOL O IZBORNOM NASTUPU SDP-a

Predsjednica Glavnog odbora SDPa Gordana Sobol izjavila je večeras u Osijeku kako bi za tu stranku zadovoljavajući izborni rezultat bio onaj koji bi SDPu omogućio da bude najjača i stožerna stranka u okupljanju koalicije nakon parlamentarnih izbora.

Na konferenciji za novinare ona je ponovila kako SDP na izbore izlazi samostalno, ali da je u nekim izbornim jedinicama otvoren za moguće koalicije s drugim strankama.

Kazala je kako se SDP priprema za "vođenje pozitivne kampanje", ali da je, ustreba li, spreman odgovoriti i onima koji će, kako kaže, "voditi prljavu kampanju"

Na novinarski upit smatra li da su tvrdnje HDZ-ovih čelnika o navodnu prisluškivanju te stranke dio takve prljave kampanje Sobol je odgovorila potvrdno, ocijenivši kako su te tvrdnje "dio kampanje kojom se želi uznemiriti javnost i vratiti nas nekoliko godina unazad".

Komentirajući današnje HDZ-ovo pokazivanje dokaza o navodnu prisluškivanju, Sobol je kazala "kako se čini da su iz skladišta izvučene 'bubice' koje nisu bile upotrebljene do 2000." te da se to predstavlja kao navodni dokaz o prislušnim uređajima koje je navodno postavila sadašnja vlast.

Potpredsjednica Glavnog odbora i saborska zastupnica SDP-a Milanka Opačić ocijenila je da se dio unutarstranačkih obračuna u HDZ-u vodi i preko negdašnjih dijelova tajnih služba te da se za unutarstranačke sukobe u toj stranci "želi okriviti državni vrh, posebno SDP i HSS".

"To je nedopustivo jer to treba ostati unutarnja stvar HDZ-a i ne smije se zbog problema u jednoj stranci tako uznemiravati javnost i sijati strah da se svi prisluškuju", kazala je Opačič.

Dodala je kako će se SDP u predizbornoj kampanji, uz ostalo, baviti gospodarskim i vanjskopolitičkim pitanjima, poput nastavka gospodarskih reforma i priključivanja Hrvatske Europskoj uniji.

(Hina) ivuč dd

Pročitajte više