KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Osječka bolnica širi respiracijski centar i smanjuje broj operacija

Ilustracija: PIXSELL

ZBOG pogoršane epidemiološke situacije, osječki Klinički bolnički centar odlučio je smanjiti operacijski program više od 30 posto te proširiti kapacitete respiracijskog centra, izvijestila je bolnica.

Zbog pogoršane situacije i radi veće dostupnosti liječnika, osobito specijalista anesteziologije, osječki KBC od 19. travnja reducira operacijski program za 36 posto, a od jučer je dodatno proširen respiracijski centar za još 15 respiratora koje će pokrivati Klinika za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje sa svojim djelatnicima.

Situacija u slavonskim bolnicama je jako teška

Iz bolnice ističu kako je u proteklih deset dana na Klinici za infektologiju postavljeno još 30 postelja koje su jučer popunjene te se tijekom tjedna namjerava aktivirati još 30 postelja. O težini situacije i u drugim slavonskim bolnicama govori i to da je osječki KBC danas ustupio sedam uređaja s visokim protokom kisika trima ostalim bolnicama.

"Situacija nije laka, očekuje se još veći priljev pacijenata. Pozivamo sve na odgovorno i savjesno ponašanje prema sebi i prema drugima. Apeliramo na sve koji se do sada nisu cijepili da još jednom razmisle, razviju znanje i svijest o važnosti cijepljenja. Cijepljenje je jedini uspješan način da se u skoroj budućnosti umanji utjecaj koronavirusa na naše živote", zaključuju iz osječke bolnice.

Pročitajte više