Osječko-baranjski HSLS: Župan Bognar nema povjerenje

OSJEČKO-BARANJSKI HSLS smatra da župan Ladislav Bognar (SDP) nema povjerenje većine vijećnika Županijske skupštine te da treba podnijeti ostavku, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare čelnika županijskoga i osječkoga HSLS-a.

Županijski povjerenik stranke Branko Lacković izjavio je kako će HSLS na sastanku koordinacije županijske koalicije (SDP, LS, HSS, HSLS), sazvanom za ponedjeljak, tražiti dogovor o rješavanju političke krize u Županijskoj skupštini, a ako ga ne bude spreman je napustiti izvršnu vlast u Županiji.

´Ako ne budemo mogli postići sporazum vjerujem da koalicije na županijskoj razini više neće biti´, rekao je Lacković.

Nedavno tumačenje Ministarstva pravosuđa, koje je ocijenilo da županu Bognaru na sjednici Skupštine od 20. prosinca prošle godine, nije izglasovano nepovjerenje, Lacković je nazvao ´formalno-pravno neutemeljenim, neobvezujućim te političkom manipulacijom´.

´Budući da je od 51 vijećnika 25 glasovalo za povjerenje, a isto toliko protiv, i dalje smatramo da župan nije dobio povjerenje većine vijećnika. Tumačenje Ministarstva nije ništa promijenilo u stajalištu HSLS i držimo da se moraju poštovati odluke Skupštine´, ocijenio je Lacković.

Pročitajte više