Osmero mrtvih u urušavanju djela stadiona u Brazilu

OSAM navijača smrtno je stradalo u urušavanju dijela tribine stadiona Fonte Nova u brazilskom gradu Salvadoru na sjeveroistoku zemlje, javlja CNN.

Do urušavanja gornjeg dijela tribine je došlo na kraju utakmice između Bahie i Vila Nove. Nakon što je postalo jasno da će susret završiti remijem (0:0), navijači Bahie počeli su skakati po tribini zbog uspjeha njihovog kluba koji se remijem plasirao u brazilsku drugu ligu.

Dio tribine stadiona, izgrađenog prije 56 godina, nije izdržano pritisak razuzdanih navijača te je došlo do urušavanja. Na tribinama se u tom momentu nalazilo oko 60.000 navijača, javlja Associated Press.

Urušavanjem je u tribini nastala rupa široka nekoliko metara kroz koju je na zemlju propalo devetero ljudi od čega ih je osam smrtno stradalo, potvrđeno je iz policije. Unatoč nesretnom događaju dobar dio navijača nije primijetio što se dogodilo te je nastavio sa slavljem.

Stadion Fonte Nova je odlukom gradski vlasti do daljnjega zatvoren, a prema svemu sudeći takvu je odluku trebalo i ranije donijeti obzirom da su već postojale kritike na račun sigurnosti održavanja sportskih manifestacija na starom stadionu kojeg su godine dobrano nagrizle.

I.K.

Pročitajte više