Osude napada u Rijadu stižu iz cijelog svijeta

IZRAZI sućuti i oštre osude napada u Rijadu u kojima je poginulo najmanje desetero ljudi, a stotinjak je ozlijeđeno, u nedjelju stižu iz cijelog svijeta.

Talijansko predsjedništvo Europske unije uputilo je saudijskim vlastima izraze sućuti i istaknulo kako teroristički napad u Rijadu potvrđuje da se protiv terorizma treba boriti s maksimalnom odlučnošću.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova osudilo je napad, koji se pripisuje terorističkoj mreži Al-Qaidi, kao "barbarski čin" i Saudijskoj Arabiji ponudilo pojačanu suradnju u borbi protiv terorizma.

Sućuti obiteljima žrtava uputio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Napad je osudila i Velika Britanija. Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw ocijenio je da je riječ o "užasnom barbarstvu" i "apsolutnom prijeziru prema islamu i svim narodima".

Zaljevske zemlje također su oštro osudile teroristički napad izvršen u stambenoj četvrti u saudijskom glavnom gradu Rijadu.

Ujedinjeni Arapski Emirati potvrdili su u ime članica Vijeća za suradnju u zaljevu svoju solidarnost sa Saudijskom Arabijom i izrazili potporu za svaku vrstu mjera koje bi osigurale sigurnost i stabilnost u zemlji.

"Sigurnost u Kraljevini Saudijskoj Arabiji nedjeljivi je dio sigurnosti u zemljama članicama Vijeća za suradnju u zaljevu (GCC)", kaže se u službenom priopćenju Ujedinjenih Arapskih Emirata. GCC oštro osuđuje teroristički napad usmjeren protiv nedužnih civila.

Članice Vijeća za suradnju u zaljevu su Aaudijska Arabija, Kuvajt, Katar, Bahrain, Oman i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Pročitajte više