Osumnjičeni za tri ubojstva u Kanadi i dalje u bijegu, policija smanjuje napore

Foto: Royal Canadian Mounted Police

KANADSKA policija izjavila je jučer da će smanjiti napore u potrazi za dvojicom osumnjičenika za koje se vjeruje da se kriju u šumama na sjeveru kanadske provincije Manitobe. 

Policija se koristila helikopterima, dronom i vojnim resursima u lovu na Kama McLeoda (19) i Bryera Schmegelskog (18), osumnjičene za ubojstvo sveučilišnog profesora i mladog para koji je putovao Kanadom, javlja CNN

Službene izjave policije 

Na tiskovnoj konferenciji održanoj jučer u Winnipegu, pomoćnica zapovjednika kanadske policije Jane McLatchy izjavila je da nema službene potvrde nedavnih dojava o tome da je viđen spomenuti dvojac, čije je vozilo 22. srpnja nađeno izgorjelo. 

McLatchy je rekla da je policija pretražila gotovo 30.000 km² i da će smanjiti intenzitet potrage tijekom idućeg tjedna, uključujući povlačenje određenih pripadnika specijaliziranog osoblja. 

"Znam da su ovo vijesti koje obitelji žrtava i stanovnici sjeverne Manitobe nisu htjeli čuti, no morate znati da potraga za ljudima u ogromnim, zabačenim šumskim područjima ne rezultira uvijek brzim pronalaskom", dodala je. 

Također je rekla da će određeni broj policajaca ostati u gradiću Gillamu kako bi nastavili s istragom na terenu koji je opisala kao "ogroman i nepopustljiv", te da istraga neće biti obustavljena dok se o tome ne donese konačna odluka. 

Pozadina događaja 

McLeod i Schmegelsky osumnjičeni su za ubojstvo 24-godišnje Amerikanke Chynne Deese i njenog 23-godišnjeg dečka, Australca Lucasa Fowlera, čija su tijela nađena 15. srpnja uz autocestu u blizini Liard Hot Springsa u Britanskoj Kolumbiji. 

Dvojac je optužen za ubojstvo drugog stupnja u slučaju sveučilišnog profesora Lena Dycka, čije je tijelo nađeno 19. srpnja u blizini Dease Lakea, 482 km od lokacije na kojoj su nađena tijela ubijenog para. 

Mladi par putovao je Kanadom i obilazio nacionalne parkove. "Užasavajuće je izgubiti nekoga tako mladog i životnog tko je putovao svijetom i uživao u životu", izjavila je Fowlerova obitelj. 

Tijelo Lena Dycka, profesora na Odsjeku za botaniku Sveučilišta British Columbia, nađeno je 1,6 km od izgorjelog vozila koje je pripadalo McLeodu i Schmegelskom. 

"Sveučilišna zajednica šokirana je i ožalošćena ovom viješću i upućujemo izraze najiskrenije sućuti obitelji i kolegama profesora Dycka", stoji u službenoj izjavi. 

Kanadska policija ranije je dodala da je pretražila kolibe, vodene tokove i druga mjesta u divljini sjeverne Manitobe nakon što je dvojac u bijegu navodno ondje viđen krajem srpnja. 

Pročitajte više