Otac brutalno pretukao nastavnika tjelesnoga

U OSNOVNOJ školi Vilima Korajca u Kaptolu nedaleko od Požege u utorak se dogodio težak incident u kojemu je otac učenika brutalno pretukao nastavnika tjelesnog odgoja, o čemu je danas izvijestila Policijska uprava požeškoslavonska.

Otac učenika šestog razreda Pero Grgić brutalno je na radnome mjestu pretukao nastavnika tjelesnog odgoja Zdravka Vrankovića opravdavajući to neprimjerenim ponašanjem nastavnika prema njegovu sinu. S teškim ozljedama glave nastavnik je zadržan na liječenju u požeškoj bolnici.

Cijeli događaj, koji je zgranuo kaptolačku, ali i širu javnost, dogodio se na nastavi pred tridesetak učenika šestog razreda škole koja je uključena u UNICEF-ov program za sprječavanje nasilja.

Otac Pero Grgić kaže kako je u školu došao da razgovara s nastavnikom jer mu je sin taj dan došao kući plačući. Tvrdi da je bio isprovociran time što je nastavnik odbio razgovor te ga je odgurnuo i priznaje da mu je zadao više udaraca u glavu.

Sam Vranković pak tvrdi da ga je Grgić napao iznenada na radnom mjestu. "Pao sam preko stolice i, dok sam bio ošamućen, on me je udarao nogama i rukama. Svaki put kada sam se htio ustati, on bi me udario", rekao je Vranković koji se oporavlja u Općoj županijskoj bolnici u Požegi. Po riječima kirurga Alberta Thura, pacijent je zadobio teške ozljede, višestruke prijelome piramide nosa i potres mozga.

Policija će protiv Grgića podnijeti kaznenu i prekršajnu prijavu, a glasnogovornik PU požeško-slavonske Dalibor Bauer dodaje kako će u slučaj biti uključeni i službenici za suzbijanje maloljetničke delikvencije jer je otac naveo da je njegovo dijete imalo problema u školi.

Pročitajte više