John Kerry otkazao sastanak s ministrom Kovačem i poslao svog zamjenika

Foto: Hina

JOHN KERRY, američki državni tajnik otkazao je sastanak s hrvatskim ministrom vanjskih poslova Mirom Kovačem koji se trebao održati jučer.

Ministar Kovač je jučer u 17 sati po washingtonskom vremenu trebao imati susret s Kerryjem, no iz State Departmenta su u zadnji tren objavili kako do sastanka ipak neće doći.

Kovač je, naime, poslan na sastanak s Kerryjevim zamjenikom Thomasom Shannonom.

Američko veleposlanstvo: Odnosi dviju zemalja čvrsti

Američko veleposlanstvo u Hrvatskoj objavilo je u popodnevnim satima da su poteškoće u pronalaženju odgovarajućeg termina jedini razlog odgode sastanka šefova diplomacije dviju zemalja, Johna Kerryja i Mire Kovača.


"Veleposlanstvo Sjedinjenih Država potvrđuje da jedini razlog odgode sastanka između državnog tajnika Johna Kerryja i ministra vanjskih i europskih poslova Mire Kovača leži u poteškoći obiju strana u pronalaženju odgovarajućeg termina", navodi se u priopćenju.

"Odnosi između Sjedinjenih Država i Hrvatske i dalje su čvrsti", stoji u priopćenju američkog veleposlanstva.

SAD i Hrvatska dogovorile su se da će ugovoriti novi termin za ovaj bilateralni posjet, dodaje se u tekstu.

MVEP: Sastanak odgođen zbog neodgodivih obveza obiju strana

Na medijske navode reagiralo je i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

"Sastanak između ministra vanjskih i europskih poslova Mire Kovača i državnog tajnika Johna Kerryja je odgođen zbog neodgodivih obveza obiju strana.

U tijeku su razgovori za novi termin sastanka. Odnosi između Republike Hrvatske i SAD-a su prijateljski i vrlo tijesni", poručili su iz Ureda glasnogovornice MVEP-a.

Pročitajte više