Otpisani: Splitski HDZ-ovci u panici nakon što ih Jaca nije zvala u Brodosplit

NEVJEROJATNI su ovi splitski HDZ-ovci. Jučer je na Županijskom odboru nastala prava drama kad su shvatili da ih šefica stranke neće zvati u Brodosplit na potpisivanje novih ugovora, a danas su za prijateljske medije priredili tiskovnu konferenciju praveći se da je sve u najboljem redu.

Index tako uopće nije pozvan na pressicu, vjerojatno ne bez razloga. Šefovi splitskog HDZ-a postavili su se kao da je situaciju redovna, a ništa zapravo nije dalje od istine. Pravili su se kao da problema uopće nema što nisu pozvani u škver.

Bacanje prašine u oči...

Duje Marasović napao je tako uređivačku politiku Slobodne Dalmacije koja je na naslovnicu montirala dalmatinsku, a ne hrvatsku zastavu, dok je Kruno Peronja kritizirao šefa splitskog SDP-a Marina Jurjevića Baju zbog izjave da Vlada vodi škver ka tihoj likvidaciji?!

To je najobičnije bacanje prašine u oči, jer splitski HDZ-ovci ovom nedjeljnom tiskovnom konferencijom panično žele javnost uvjeriti da se ništa nije promijenilo i da Jadranka Kosor i dalje računa na njih.

Sve je vrlo jasno

No, da Jaca i dalje polaže nade u njih, zasigurno ih ne bi propustila dozvati u škver i tako makar malo konsolidirati opasno nagrižene redove splitskog HDZ-a, koji se ozbiljno kompromitirao suradnjom s Kerumovim HGS-om nakon neviđenog podbačaja na posljednjim lokalnim izborima.

Ovako je sve vrlo jasno. Kosorica je pokazala da na aktualno čelništvo splitskog HDZ-a, sve odreda Sanaderove kadrove, više uopće ne računa. Smjene su vrlo izgledne, ma koliko Peronja i kompanija uvjeravali u suprotno.

Dakako, na današnjoj tiskovnoj konferenciji propustili su išta kazati o disonantnim tonovima na jučerašnjem Odboru, na kojem su neki članovi čak napali i premijerku, a tražila se i ostavka šefa Peronje. Idući tjedan šalju delegaciju kod šefice ne bi li im otkrila što se zapravo dogodilo jučer i zašto ih je tako elegantno zaobišla...

Pročitajte više