Otvoren natječaj hrvatskog instituta za pokret i ples

HRVATSKI institut za pokret i ples objavio je natječaj za plesni projekt ´Galerija pokreta´, koji će se održati u sklopu ovogodišnjeg, 20. tjedna suvremenog plesa u prostorima Gliptoteke HAZU.

Natječaj je otvoren do 1. ožujka za sve profesionalne umjetnike suvremenog plesnog izričaja, izvijestio je danas organizator natječaja Hrvatski institut za pokret i ples.

Projektom ´Galerija pokreta´ organizator poziva koreografe da

svoje autorske radove pripreme za prostore Gliptoteke HAZU, tako da promišljaju koncept prostora, artikuliraju odnos ambijenta i forme i osvrnu se na povijesni kontekst razvoja suvremenog plesa.

Namjera organizatora je tim projektom promovirati suvremeni ples pred domaćom publikom i stranim selektorima, gostima Festivala.

Predloženi radovi trebali bi animirati prostore Gliptoteke HAZU (uključivši i dvorišne prostore unutar zidina Gliptoteke HAZU), a ples i pokret mogu se tretirati kao plastična umjetnost. Realizacija pojedinih dijelova projekta i pristup izvedbi radi se po principima rada na lokacijama (´site specific theatre´).

Projekt će premijerno biti izveden od 4. do 8. lipnja u

prostorima Gliptoteke HAZU u Medvedgradskoj ulici.

Probe će se održati od 30. svibnja do 3. lipnja. Predložene koreografije ili instalacije trebale bi trajati do 10 minuta i imati jednog do tri izvođača. Kod odabira glazbe preferiraju se hrvatski skladatelji. Odabrat će se do 10 autorskih cjelina.

Produkcijski troškovi pojedinog projekta, uključivši autorske i

izvođačke honorare, ograničeni su na 15 tisuća kuna. Prednost u

odabiru imat će projekti koji imaju osiguranu dodatnu potporu.

Prijava treba sadržavati kratki opis projekta, tehničke zahtjeve za izvođenje, naznaku poželjnog prostora unutar zidina Gliptoteke, razrađen troškovnik projekta, biografiju autora i izvođača te video zapis projekta u nastajanju (ukoliko postoji).

Prijave se šalju na adresu Hrvatskog instituta za pokret i ples

(s naznakom ´Galerija pokreta´), Biankinijeva 5, Zagreb ili na e-mail HIPP-TSPŽsofthome.net.

Pročitajte više