OTVOREN TJEDAN KAJKAVSKE KULTURE i 11. zagorski zbor

U okviru danas otvorenog 38. Tjedna kajkavske kulture, popodne je u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Gaja u Krapini otvoren 11. Zagorski gospodarski zbor izložba proizvoda gospodarstva i obrtnika Krapinskozagorske županije. L

U nazočnosti ministara Ante Vujića i Radimira Čačića te ostalih uzvanika Gospodarski zbor je otvorio predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić.

Svoje proizvode izložilo je 17 većih izlagača, među kojima Udruga inovatora, tvornica ambalažnog stakla iz Huma na Sutli Vetropack, Kotka konfekcija Krapina, zatim manji izlagači među kojima Medičarsko-svjećarska radnja Zozolly iz Marije Bistrice, udruge pčelara i proizvođača vina, Poljopriveredna zadruga Krapina, te županijska Turistička zajednica.

Otvarajući Gospodarski zbor, Tomčić je naglasio da regije, pa tako i zagorska, moraju više koristiti u gospodarstvu svoje komparativne prednosti. Njih mora svaka regija sama uočiti i na njima raditi, a ne tražiti za tako što pomoć s vrha, kazao je Tomčić. Dodao je kako je povećanje konkurentnosti jedno od presudnih pitanja, koje nam neće riješiti Europska Unija ili tko drugi. S obzirom na otvaranje tržišta, proizvodi i usluge trebaju biti kvalitetni i jeftini bez obzira radila neka tvrtka za domaće tržište ili za izvoz.

Prije otvaranja Gospodarskoga zbora, ministar Vujić je u ime pokrovitelja Ministarstva kulture otvorio izložbu akademskog slikara Antuna Borisa Švaljeka u Gradskoj galeriji te u krapinskoj festivalskoj dvorani manifestaciju Tjedan kajkavske kulture "Krapina 2003.", koja završava Svečanostima kajkavskih popevki pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Stjepana Mesića.

(Hina) dkoz jn

Pročitajte više