Otvorena 9. revija lutkarskih kazališta u Rijeci

PREDSTAVOM "Sunce Djever i Neva Nevičica" riječkog Gradskog kazališta lutaka večeras je započela 9. revija lutkarskih kazališta koja se održava u Rijeci.

Predstave će, osim u Gradskom kazalištu lutaka, biti igrane i u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Ovogodišnja revija održava se u sklopu obilježavanja 130. godišnjice rođenja književnice Ivane Brlić Mažuranić tako da će sve predstave na toj reviji biti rađene po njezinim djelima.

Uz riječko kazalište, nastupit će zadarsko Kazalište lutaka s "Ribarom Palunkom i njegovom ženom" te "Čudnovatim zgodama šegrta Hlapića", Dječje kazalište u Osijeku s predstavom "Lutonjica Toporko i tri župančića" te Zagrebačko kazalište lutaka s "Potjehom".

Lutkarska scena "Ivana Brlić Mažuranić" iz Zagreba predstavit će se sa "Šumom Striborovom", a Teatar Žar ptica iz Zagreba i Mini teatar iz Ljubljane izvest će "Šegrta Hlapića".

Ova tradicionalna revija smanjenog je opsega u odnosu na dosadašnje godine jer je Rijeka u lipnju bila domaćin 19. svjetskom kongresu lutkarske organizacije UNIMA-e u sklopu koje je priređena velika međunarodna revija kazališta lutaka.

Prije početka večerašnje predstave u riječkom kazalištu lutaka otvorena je izložba fotografija posvećena tom kongresu i reviji.

Pročitajte više