Ovaj policajac je 2019. dobio nagradu Ponos Hrvatske, sad je uhvaćen u prevari

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

ČAK 19 osoba kazneno je prijavljeno za krivotvorenje službenih isprava u nogometnoj školi iz Čakovca. 

Među njima je i visokorangirani policajac iz PU međimurske, javlja Danica

Čakovečka policija priopćila je u četvrtak kako su “dovršili kriminalističko istraživanje nad 19 osoba s područja Međimurske i Varaždinske županije zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. 

Pokreće se disciplinski postupak

"Sumnja se da je 56-godišnjak kao odgovorna osoba nogometne škole s područja Čakovca počinio kaznena djela utaje poreza, krivotvorenja isprava te povrede obveze vođenja poslovnih knjiga, dok je 18 suradnika škole počinilo kazneno djelo krivotvorenja službene isprave te su pomagali u počinjenju kaznenog djela utaje poreza.

Ovim kaznenim djelima državni proračun oštećen je za najmanje 253.000 kuna. Jedan od osumnjičenika je policijski službenik PU međimurske i protiv njega pokrenut će se disciplinski postupak zbog počinjenja teže povrede službene dužnosti, sukladno odredbama Zakona o policiji.

Protiv svih osumnjičenika, kao i pravne osobe, podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu", navodi PU međimurska. 

Bio suradnik bivšeg župana koji je priznao da je primio mito

Navodno je među osumnjičenima i Kristijan Srpak, voditelj Službe policije u PU Međimurskoj i trener mlađih uzrasta u nogometnoj školi Međimurje Čakovec.

Srpak je svojevremeno dobio i nagradu Ponos Hrvatske, a bio je i bliski suradnik bivšeg međimurskog župana (koji je priznao da je primio mito) Matije Posavca. 

Pročitajte više