Ovo je napadač koji je danas u Teksasu izveo pokolj u srednjoj školi

Screenshot: Twitter
 
U SREDNJOJ školi u Santa Feu u Teksasu došlo je do pucnjave. Ubijeno je najmanje devet učenika srednje škole i jedan od učitelja, a ima i ozlijeđenih. Napadač je bio učenik te škole u Santa Feu, 48 km jugoistočno od Houstona i uhićen je.
 
>> PUCNJAVA U ŠKOLI U TEKSASU Najmanje 10 mrtvih, otkrivaju se detalji o napadaču, po školi je postavio bombe
 
>> Učenici opisali pucnjavu u školi u Teksasu: "Nastavnici su govorili da stanemo, ali svi smo bježali"
 
Prema podacima lokalne policije, osumnjičeni za ovaj napad i pritvoreni je 17-godišnji Dimitrios Pagourtzis iz Santa Fea, piše CBS News. 
 
Policija još uvijek traga za eksplozivnim napravama
 
Policija još uvijek traga za eventualno postavljenim eksplozivnim napravama u okolici škole, a vlasti su pozvale građane Santa Fea da dojave ako naiđu ne sumnjiv predmet.
 
 
 
 
Osumnjičeni Pagourtzis je u pritvoru, a uz njega je ispitana još jedna osoba koja se povezivala uz današnju pucnjavu. Policija je objavila samo da se radi o još jednom učeniku srednje škole u Santa Feu. 
 
"Nadamo se da je najgore završeno i da će sada biti mir", kazao je pomoćnik ravnatelja škole Cris Richardson. 
 
Jedan od očevidaca pucnjave, učenik Damon Rabon, kazao je kako je Pagourtzis bio čudno odjeven. "Na sebi je imao crni troslojni kaput u kojem je skrivao sačmaricu", kazao je Rabon. 
 
22 pucnjava u ovoj godini
 
Najmanje je devetero osoba hospitalizirano, rekli su predstavnici bolnice, a stanje ozljeđenih još nije objavljeno. Među ozlijeđenima je i jedan pripadnik policije.
 
Ovo je već 22 pucnjava u SAD-u u 2018. godini, odnosno u 20 tjedana ove godine.
 
Američki predsjednik Donald Trump na Tweeteru je napisao: "Prva izvješća ne izgledaju dobro. Neka ih Bog blagoslovi".
 
Posljednji takav incident u američkoj školi ponovno je pokrenuo nacionalnu raspravu o kontroli i pravu na nošenje oružja. Sedamnaest učenika i zaposlenika ubijeno je 14. veljače u srednjoj školi u Parklandu na Floridi.
 
 

Pročitajte više