Ovo s maskama u Zagrebu je sve luđe. Lovrić: Pomalo je enigma tko je donio tu odluku

Screenshot: N1

IAKO je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba prvo objavio kako će u Zagrebu biti obvezno nošenje maski na otvorenom, vršiteljica dužnosti gradonačelnice objavila je na izvanrednoj presici da je preuzela upravljanje gradskim stožerom i ukinula odluku o maskama.

Ovaj bandićevski manevar u kojem njegovi, a sada ljudi Pavičić Vukičević, ničim izazvani naprave problem, a onda ga Bandić (sada Jelena Pavičić Vukičević) pompozno riješi, danas je u N1 Studiju uživo tumačio gradski pročelnik Ivica Lovrić. 

Tvrdi da je odluka o maskama bila neodgovorna pa odmah napominje da je kandidatkinja njegove stranke BM365 na predstojećim lokalnim izborima riješila problem. 

"Neodgovorno je donijeti takvu odluku, a da najodgovornija osoba za upravljanje gradom takvo što ne zna. Sasvim sigurno je da ta odluka nije dobra i da ona nije potrebna u ovom trenutku kada su u pitanju epidemiološke mjere u Gradu Zagrebu. I zamjenica je donijela jedinu moguću odluku, a to je da preuzme sama vođenje Zagrebačkog stožera civilne zaštite i da povuče tu odluku", pojašnjava Lovrić.

Upitan tko je onda donio takvu odluku, koju je objavio Zvonimir Šostar, desetljećima odan Bandiću s kojim je bila i Jelena Pavičić Vukićević, Lovrić, koji je također desetljećima bio uz Bandića i Pavičić Vukićević, odgovara da je to - enigma. 

"Postoje neke informacije da je to bilo u dogovoru s članovima Nacionalnog stožera, a da gradski to samo predloži. Vidjeli smo da su se iz Nacionalnog stožera ogradili na neki način od te odluke. Ostat će pomalo i enigma tko je to i zašto donio."

Odbacuje mogućnost da se takva mjera povukla zbog kampanje.

"Bilo bi vrlo neodgovorno kada bi se epidemiološke mjere donosile zbog kampanje. Opoziv mjera nije zbog kampanje, nego zato što to ometa normalan život grada i funkcioniranje građana. Ova sinoćnja odluka je samo odluka odgovorne gradonačelnice, a nije sigurno motivirana političkim razlozima", rekao je Lovrić.

Pročitajte više