Označen početak radova na gradnji graničnog prijelaza Slavonski Šamac

U SLAVONSKOM ŠAMCU na istoku Brodskoposavske županije svečano je označen početak radova na gradnji graničnog prijelaza, četvrtog u Hrvatskoj, koji se gradi u sklopu projekta olakšavanja trgovine i prometa u zemljama jugoistočne Europe, a koji se financiraju zajmom Svjetske banke.

Osim Slavonskog Šamca, to su prijelazi Maljevac, Gunja i Slavonski Brod. U gradnju suvremeno opremljenog graničnog prijelaza s Bosnom i Hercegovinom u Slavonskom Šamcu bit će uloženo 12 milijuna kuna, i to 40 posto iz proračuna, a 60 posto iz zajma Svjetske banke, kazao je na svečanosti otvaranja radova ministar financija Mato Crkvenac, čije je ministarstvo nositelj projekta.

Rok za završetak radova je kraj godine. Za carinske i policijske službenike na granici to će značiti bolje uvjete rada, a ministar Crkvenac izrazio je nadu i u oživljavanje i brži razvoj gospodarstva toga kraja.

Prijelaz će imati šest prometnih trakova, veliko parkiralište i popratne sadržaje.

Na pitanje novinara hoće li se malverzacije s robnim zalihama odraziti na proračun, Crkvenac je rekao da će se "Vlada odlučno pobrinuti da svi sudionici te nemile situacije, malverzacije sa žitom i zalihama, a koja se ne događa prvi put, budu kažnjeni".

"Vjerujemo da moguće štete nisu većih razmjera i da ćemo ih lako amortizirati u bilancama ministarstava financija i poljoprivrede", rekao je Crkvenac.

Pročitajte više