Pakistan i Indija nastavili razgovore

PAKISTAN i Indija u srijedu su počeli drugi dan razgovora kojima žele dogovoriti mjere u cilju izbjegavanja nesporazuma oko svojih nuklearnih arsenala, izjavio je glasnogovornik pakistanskog ministarstva vanjskih poslova Masud Khan.

Dvodnevni razgovori dio su delikatnog mirovnog procesa koji je pod međunarodnim pritiskom ponovno pokrenut početkom ove godine, nakon što su dvije zemlje koje raspolažu nuklearnim oružjem 2002. godine uzbunile svijet dolaskom na rub četvrtog međusobnog rata.

Khan je rekao kako će se sastanak u srijedu na razini stručnjaka dvaju ministarstava vanjskih poslova baviti mjerama za izgradnju povjerenja glede arsenala nuklearnog i konvencionalnog oružja.

"Usredotočit ćemo se na mjere glede nuklearnog oužja, upozrenja o raketnim pokusima i izravnih telefonskih kontakata između dviju zemalja", rekao je, dodavši kako se poslije razgovora očekuje zajednička izjava.

Analitičari od razgovora ne očekuju veći napredak i smatraju kako će se bilo kakav postignuti dogovor morati formalizirati u nekom budućem trenutku.

Pročitajte više