Palestinci Sharonov govor ocijenili "neprihvatljivim"

IZJAVA izraelskog premijera Ariela Sharona da su pregovori s Palestincima nemogući je "neprihvatljiva", rekao je u ponedjeljak palestinski dužnosnik zadužen za pregovore s Izraelom Saeb Erakat.

"Jedini način postizanja mira (za Izrael) su pregovori s Palestincima", izjavio je Erakat u razgovoru za TV mrežu CNN, kritizirajući činjenicu da je Sharon "odlučio pregovarati sam sa sobom".

Sharon je u ponedjeljak u Knessetu održao govor o separaciji od Palestinaca i jedva izbjegao da mu parlament izglasa nepovjerenje za nastavak tog plana, jer je dobio podršku 46 zastupnika, dok ih je 45 bilo protiv.

U govoru je rekao kako s Palestincima nisu mogući ikakvi pregovori jer "nema nijednog palestinskog čelnika koji bi imao dovoljno hrabrosti za borbu protiv terorizma". Zbog tog pomanjkanja partnera, Izrael je prisiljen, kako je rekao, jednostrano "promijeniti sadašnje stanje".

Zbog samoubilačkog napada u nedjelju u Ashdodu, u kojem je poginulo 10 ljudi, Sharon je otkazao za utorak dogovoreni sastanak s palestinskim kolegom Ahmadom Koreijem, koji je trebao biti prvi između njih dvojice.

Pročitajte više