PALESTINSKA VLADA POZIVA SAD I KVARTET DA SAČUVAJU MIR

Palestinska vlada pozvala je u subotu Sjedinjene Države i članove kvarteta da sačuvaju mir na Bliskom istoku, rekao je palestinski ministar informiranja Nabil Amr, nakon tjednog sastanka vlade u Ramallahu na Zapadnoj oblai.l

"Pozivamo Amerikance i članove kvarteta (SAD, EU, Rusija i UN-) da odmah interveniraju i zaustave rat kojeg je Izrael pokrenuo protiv palestinskog naroda", rekao je on na konferenciji za novinare.

Amr je dodao da palestinska vlada "osuđuje mjere Izraela koji potkapa palestinske napore koji su omogućili primirje" kojeg su jednoglasno proglasile 29. lipnja četiri palestinske oružane skupine.

Jedna palestinska skupina, koja tvrdi da predstavlja Brigade mučenika al-Akse, objavila je u subotu popis trideset visokih izraelskih čelnika, među kojima i premijer Ariel Sharon, koje iz osvete žele ubiti.

Autori priopćenja, objavljenog na internet stranici Brigada, najavljuju da će ubiti te visoke dužnosnike, među kojima se nalazi i ministar obrane Shaoul Mofaz, "kako bi osvetili ubojstva" Palestinaca.

Pročitajte više