Paljba po demonstrantima u Batumiju: Dvoje ozlijeđenih

NAORUŽANE osobe otvorile su vatru u srijedu rano ujutro na gruzijske demonstrante koji traže ostavku šefa gruzijske autonomne republike Adžarije Aslana Abašidzea u Batumiju, glavnome gradu republike, pri čemu su ozlijeđene dvije osobe, kazao je zamjenik gruzijskog ministra sigurnosti Didi Ugulava.

Tijekom utorka posebne snage i policija šmrkovima i palicama smirivali su nekoliko stotina studenata koji su demonstrirali tražeći ostavku Abašidzea, pri čemu je ozlijeđeno 60 osoba, prema navodima gruzijske televizijske postaje Roustavi 2.

Šef autonomne republike Adžarije, čija obitelj upravlja područjem nekoliko desetljeća, potječe iz bivšeg režima koji je vodio gruzijski predsjednik Eduard Ševardnadze, protjeran s vlasti u prošlogodišnjoj revoluciji.

Abašidze je u izravnom je sukobu s gruzijskim predsjednikom Mihailom Saakašvilijem, koji se nakon izbora u siječnju posvetio ukidanju tzv. nezavisnosti Adžarije i u nedjelju je, uz prijetnju oružane intervencije, uputio ultimatum adžarijskim vlastima da razoružaju paravojne snage za deset dana.

(Hina) xbnš yrt

Pročitajte više