Pametno: Predlažemo građanima pokretanje Festivala izbornih obećanja

Foto: Pametno press

STRANKA Pametno oglasila se putem priopćenja za medije o problemu kilometarskih kolona na dijelu Jadranske magistrale od Trogira do Omiša.

Priopćenje stranke u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Godinama već, tijekom turističke sezone, svjedočimo kilometarskim kolonama na dijelu Jadranske magistrale od Trogira do Omiša. Požar na tom području najnoviji je incident koji ukazuje na prijeku potrebu izgradnje brze ceste Trogir – Omiš. To je i sigurnosni problem koji trenutno postoji obzirom je sadašnja Jadranska magistrala jedini put spasa desecima tisuća ljudi. Tim povodom stranka Pametno predlaže i Festival izbornih obećanja o izgradnji ceste.

"Ne sjećamo se više imena i političkih prigoda u kojima se nije najavljivala izgradnja ove ceste, a i dalje smo, svako ljeto, suočeni s prometnim kaosom i kilometarskim kolonama na ulazu u Omiš. Udaljenost koja se u normalnim uvjetima prijeđe automobilom za 15-tak minuta ljeti traje po nekoliko sati. Sramota je da je ovdašnjem stanovništvu, kao i gostima, cesta luksuz, a ne život", istaknula je Marijana Puljak, predsjednica Pametno i dodala: "Pozivam građane da organiziramo Festival obećanja, poput omiškog Festivala klapa, da se sve političke opcije prisjete što su i kada obećavale i naravno, da nam objasne zašto obećanja nisu izvršena. Više smo puta ukazivali na ovaj problem zbog čega će Pametno, kada dođe na vlast, rješavanje ove ceste postaviti kao prioritet",  zaključila je Puljak.

Festival će, smatraju u stranci Pametno, biti izuzetno posjećen i, nažalost, bogat programom. Ističu kako je vrijeme da se i građani aktiviraju, da vlastitim angažmanom pokažu da se može bolje jer glas građana najbolji je alat u izgradnji boljeg društva. Brza cesta Trogir – Omiš ne može i ne smije više biti tek pusta želja već normalna pojava u 21. stoljeću. Infrastruktura bitno utječe na kvalitetu života građana i to treba shvatiti ozbiljno i odgovorno", zaključuje se u priopćenju.

 

Pročitajte više