PAPA OBJAVLJUJE KNJIGU O POVIJESTI 20. STOLJEĆA

Papa Ivan Pavao II. pripremio je novu knjigu koja će uskoro biti izdana, a riječ je o povijesti 20. stoljeća, objavio je u srijedu na prvoj stranici talijanski dnevni list Corriera della Sera.

Izdavač ove knjige je kuća Rizzoli, ista koja izdaje i list Corriera della Serra, a naslov knjige i vrijeme njezina izlaženja bit će objavljeno tijekom konferencije za novinare koju će održati šef Ureda za tisak Svete Stolice Joaqin Navarro Valls na Sajmu knjiga u Frankfurtu.

Prethodne dvije knjige, objavljene u ožujku 2003. odnosno u svibnju 2004., pod naslovom "Rimski triptih" i "Ustanite, idemo", bile su u izdanju kuće Mondadori, dok je ova najnovija u izdanju druge velike talijanske izdavačke kuće. U knjizi će biti obrađene teme vezane za 20. stoljeće s velikim pitanjima o odnosima između civilizacija i religija. Kako se pretpostavlja, papa Ivan Pavao II. bavit će se ideologijama nacizma i komunizma koje su označile 20. stoljeće, s time što vjerojatno to ovoga puta neće biti autobiografski način opisivanja događaja, već filozofska razmišljanja o njima.



(Hina) xstom ybr

Pročitajte više