papa u anđeoskom pozdravu posebno pozdravio hrvatsku mladež

U nagovoru uz molitvu Kraljice neba, na kraju duhovskoga misnog slavlja na riječkoj Delti, papa Ivan Pavao II. poseban je pozdravio hrvatsku mladež, koja mu je odzdravljala pljeskom i uzvicima: "Ivane Pavle". L

"Kao što vam je poznato, dragi prijatelji, Papa na vas gleda s povjerenjem i pouzdanjem te vas danas ponovno poziva da budete jutarnja straža, narod blaženstava, kako vas nazvah za vrijeme jednoga od nedavnih Svjetskih dana mladeži", rekao je Sveti Otac.

Vas koji će preko svojega obiteljskog i strukovnog života ? na koji se sada pripravljate, kako je rekao Papa, zauzeti vrlo odgovorne položaje na dobro građanskoga društva i Crkve, podsjećam da se čovjekova vrijednost sastoji u onome što on jest, a ne u onome što on radi ili pak što on posjeduje; da mali niski ciljevi ne mogu nikada utažiti žeđ za srećom i puninom, koja je u vašemu srcu; da zadaću, što ju je Božja Providnost povjerila svakomu od vas, nitko drugi ne može ispuniti nego vi sami osobno".

"Odaberite Gospodina Isusa", napomenuo je Papa, "kojega ćete slušati i slijediti kao Učitelja života, za sudruga na vašemu životnom putu", poručio je mladima.

Zatim je na talijanskome, slovenskom, njemačkom, albanskom i poljskom jeziku pozdravio hodočasnike iz drugih naroda.

Na kraju je na hrvatskom jeziku pozvao da upravimo pogled na Mariju i da u Njoj motrimo Majku Crkve, pozornu i punu skrbi prema svoj svojoj djeci. Nakon toga otpjevana je pjesma "Kraljice neba, raduj se ..."

Pročitajte više