papa u zadru - preporuka da zadrani ne rade 9. lipnja

Koordinacijski odbor za pripremu dočeka Pape u Zadru preporučio je danas tijelima lokalne i regionalne samouprave, ustanovama, zavodima, pravosudnim tijelima, tijelima državne uprave, trgovačkim društvima i drugim pravnim i fizičkim osobama na području Zadarske županije da na dan dolaska Svetog Oca u ponedjeljak, 9. lipnja, ne rade, a ako je to potrebno zbog posebnosti posla, da rade kao u dane blagdana i neradnih dana.

U obrazloženju preporuke Koordinacijskog odbora ističe se da je veliko zanimanje pučanstva za sudjelovanje u susretu sa Svetim Ocem. Smatramo da je pohod pape Ivana Pavla II. gradu Zadru, Zadarskoj županiji i Zadarskoj nadbiskupiji jedinstven povijesni, kulturološki, civilizacijski i vjerski događaj. Stoga nam je zadaća dočekati Papu na Forumu pjesmom i molitvom i tako potvrditi iznimnost tog događaja.

Tu preporuku Koordinacijskog odbora potpisali su zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa, zadarski župan Šime Prtenjača, načelnik PU zadarske Ivan Katalinić i gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta.

(Hina) ima vkn

Pročitajte više