Parižani su naoružanog napadača svladali - boćama

Foto: Hina/EPA

TROJICA Parižana izašla su u nedjelju navečer igrati boće uz pariški kanal. Te iste boće poslužile su im kao improvizirano oružje kojim su zaustavili mahnitog napadača koji je, naoružan nožem, ozlijedio sedmero ljudi u 19. okrugu glavnog francuskog grada. 

>> Napadač u Parizu nožem i šipkom ranio sedmero ljudi

Osim što su ga gađali desecima boća, od kojih ga je nekoliko i pogodilo u glavu, udarili su ga u glavu i drvenom letvom. Napadač, za kojeg je policijski izvor otkrio da je afganistanskog podrijetla, počeo je oko 23 sata napadati ljude nožem oštrice čak 40 centimetara i metalnom šipkom.

Gađali su ga boćama, a onda ga "dokrajčili" letvom

Ozlijedio je ukupno sedmero ljudi, od toga dvoje britanskih i jednog egipatskog turista. 

Igrači s obližnjeg boćališta počeli su ga gađati metalnim boćama, a zatim se i dali u potjeru za njim. Jedan od njih, Boudjema Hamani, ispričao je kako je prvo mislio da je riječ o običnom naguravanju, dok nije shvatio da napadač ima nož, prenosi Associated Press.

Njegov suigrač Reda Smain uspio je dohvatiti napadača drvenom letvom kad je ovaj izgubio ravnotežu zbog boća kojima su ga pogodili. Kada je pao na tlo, trojica suigrača i prijatelja zajednički su ga razoružali i zadržali ga prikovanog na tlu dok policija nije došla.

Policija ne sumnja na terorizam

"Skočio sam na nož, uzeo mu ga iz ruke. Tada sam pao s njim i nokautirao ga", ispričao je Smain za francusku televiziju BFMTV. 

"Naravno da je bilo zastrašujuće. I mi smo ljudska bića, nismo Superman, tako da ako nas se izbode, umrijet ćemo... Ali nisam imao vremena razmišljati o tome. I mi smo imali oružje, kao i on", komentirao je Hamani.

Francuski ministar unutarnjih poslova Gerard Collomb pohvalio je igrače ove popularne mediteranske igre zbog njihove "hrabrosti i brze reakcije". 

Od sedmero ozlijeđenih njih troje je još uvijek u bolnici, a jedan je u kritičnom stanju, javlja Agence France-Presse. Iako su očevici izjavili da se napadač ponašao kao da je drogiran, policija tvrdi da mu u krvi nisu pronađeni nikakvi tragovi droge. Isto tako, policijski izvor kazao je da "ništa zasad ne upućuje na teroristički napad".

Pročitajte više