Pedagog iz Jagodnjaka pod istragom: "Pretukao mi je sina znajući da je teško bolestan!"

PROTIV školskog pedagoga Milovana Ležaje koji je ispred škole u Jagodnjaku premlatio 11-godišnjeg bolesnog dječaka policija će podići kaznenu prijavu, a dječakova obitelj također pokreće privatnu tužbu.

Naime, Ležaja je prije manje od mjesec dana napao 11-godišnjeg dječaka te ga izudarao rukama i nogama, iako je, tvrdi otac dječaka Zdravko Šafarić, znao da on jako bolestan. "Moj sin boluje od teške bubrežne bolesti i samo ove godine iz škole je izostao 150, 160 sati što je Ležaja kao pedagog morao znati", kazao nam je Šafarić koji će protiv Ležaja pokrenuti privatnu tužbu.

Prijavu protiv Ležaja će podići i osječka policija i to zbog nanošenja lakših tjelesnih ozljeda te zbog drskog ponašanja. Dječakov otac nam priča kako je njegov sin nakon incidenta došao kući i sam nazvao policiju i prijavio napad.

Do napada došlo zbog sladoleda

"Rekao sam policiji da ću, ukoliko ne dođu u roku od pet minuta, sam poći poravnati račune s Ležajem", kaže Šafarić dodajući kako je do napada došlo zbog sladoleda.

Naime, dvojica dječaka su se porječkali oko sladoleda te započeli mazati jedan drugoga. Kad je to iz škole vidio pedagog Ležaja, izašao je i obrušio se na 11-godišnjeg dječaka. Bez obzira ne sve, obitelj Šafarić i dalje svoga sina šalje u istu školu jer, kažu, ne žele da ima više izostanaka.

"Rekao sam sinu da se, samo ako mu se Ležaj obrati, javi nastavnici i ode doma", kaže Šafarić.
No, to za Ležaju nije prvi skandal, prije pet godina zabranio je jednoj obitelji da njihov sin sluša nastavu na hrvatskom jeziku, a držao se toga kad je još desetero djece pokušalo napraviti isto. Situaciju je tada smirila intervencija ministra Primorca.

J.M.
Foto: HRT (Arhiva)

Pročitajte više