Pernar je izbačen, ali ovo je bila njegova velika pobjeda protiv Reinera. Evo zašto

Foto: Hina

IVAN Pernar, po nalogu predsjedavajućeg Željka Reinera, izbačen je iz Sabora. Cijelo jutro trajalo je zasjedanje između Reinera i oporbenih političara, bilo SDP-ovaca, bilo živozidaša. S njim je izbačen i Sinčić.

Kako je sve počelo?

Za govornicom je bio Sinčić kojega je Reiner nekoliko puta prekinuo zbog skretanja s teme. To je isprovociralo Pernara koji se potom počeo derati iz klupe. Reiner ga je upozorio, a zatim rekao da napusti sabornicu što je ovaj odbio. Na kraju je, čitali smo to jutros, Reiner prekinuo sjednicu, a Pernar je uskoro nasilno iznesen iz dvorane.

Zbog prekinute sjednice Sinčić nije dovršio svoj govor. Reiner ga je nekoliko puta prekinuo, a kasnije je prekinuo cijelu sjednicu dok se situacija ne riješi.

Ispred sabornice izbačeni Pernar nekoliko puta je prozvao Reinera.

Šokantno je da Reiner prekida sjednicu, tobože da bi održao red, a to radi samo da bi onemogućio rad Sabora", govorio je, među ostalim, Pernar na svom liveu dok je još bio u sabornici.

"Postoji razlika između Reinera i Petrova, Reiner je potpuno netolerantan, on sjednice vodi nasiljem i silom", novinarima je ispred sabornice govorio Pernar.

Petrov zamijenio Reinera pa nije prekidao Sinčića

Umjesto nakon pet minuta, sjednica je nastavljena nakon pola sata. No, predsjedavajući više nije bio Reiner, na tom mjestu zamijenio ga je predsjednik Sabora Božo Petrov.

Uskoro je na binu izašao Ivan Vilibor Sinčić koji je održao govor, isti onaj koji mu je Reiner prekidao. Petrov ga, pak, nije prekidao, samo ga je u nekoliko puta Petrov upozorio da se drži teme. Ali ga nije prekinuo.

"Osobno smatram, a pokazat će to naravno i vrijeme kada ustrojimo institucije kako treba, da je gospodin Karamarko kao i gospodin Sanader i cijela ta garnitura sudjelovala u nezakonitim radnjama i mogu se složiti da je gospodin Karamarko otišao s mjesta predsjednika HDZ-a zbog kriminalnih radnji. Ali to nikako ne abolira MOST, oni su to trebali znati ili su znali, pa ipak išli u tu kriminalnu priču što mi je žao.Gospodin Plenković je neki dan kazao da će protiv mene i mojih kolega usmjeriti institucije, gospodine Plenkoviću pozivam vas da usmjerite institucije protiv ovoga kriminala kojega sam naveo", dio je Sinčićeva govora.

Pročitajte više