Pernar drobio protiv cijepljenja pa usporedio Ramljaka s majmunom

Screenshot N1

SABORSKI zastupnik Ivan Pernar raspričao se o cijepljenju. U razgovoru za N1, pričao je o legalizaciji konoplje, alternativnoj medicini i o jednoj baki u staračkom domu. Ispričao je i basnu o Ramljaku.

Na upit kako osigurati bolju zdravstvenu zaštitu, ispričao je slučaj svog kolege.

"Alternativna je nekad bolja od prave"

"Nedavno se jedan naš kolega razbolio i tražio da mu se pomogne uljem konoplje. To nije bilo moguće. Ljudima se moraju omogućiti alternativni načini liječenja. Mora se legalizirati konoplja u medicinske svrhe", kaže Pernar.

Nakon što ga je voditelj podsjetio kako alternativna medicina ne može zamijeniti pravu, ustvrdio je kako je alternativna medicina nekad bolja od prave.

"Cijela rasprava je u tome da je vama netko napunio glavu i rekao službena teorija je jedina prava", tumači Pernar.

Crno-bijelo


Objasnio je i zbog čega je protiv cijepljenja.

"Zato jer je u cijelom svijetu cjepivo dobrovoljno. Ne može vas netko prisiliti da se cijepite. Jednoj sam baki dok sam radio u staračkom domu rekao da se ne cijepi i ona jedina nije dobila gripu te godine. Vi gledate stvari crno-bijelo", zaključuje Pernar.

Usprkos nesuvislom trabunjanju Ivana Pernara o "opasnostima" cjepiva, notorna je činjenica da je cijepljenje vjerojatno najuspješnija medicinska praksa u povijesti, zahvaljujući kojoj su uspješno iskorijenjene mnoge opasne bolesti.

Majmun koji grize sir

Zatim je pričao o Agrokoru i na primjeru "arapske basne" usporedio s majmunom koji gricka sir.

"Ima jedna basna o dvjema mačkama koje su našle komad sira i tražile majmuna da pravedno presudi koliko kojoj pripada. Majmun je prepolovio sir i stavio dva komada na vagu. Jedan je bio teži pa je majmun odgrizao komad i vagao ponovno. Onda je drugi komad bio teži pa je majmun ponovno odgrizao komad i vagao... Kao i u toj priči, majmun nema biti tko drugi nego Ante Ramljak koji govori vjerovnicima da se moraju odreći potraživanja, a istodobno plaća savjetnike toliko", rekao je Pernar koji se često zna hvaliti kako je napisao dvije knjige u novcu.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Ivana Pernara, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Ivan Pernar.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

Pročitajte više