"Perutnina Ptuj": svi naši proizvodi su bez GMO-a



Priopćeno je da to vrijedi za "poli mini", "laki poli mini", "poli", "pileću hrenovku mini bez ovoja, "ekstra pileću hrenovku", "pileći hot dog hrenovku, "panirani pileći file" i "pečena pileća bedra", a da se to pokazalo i za "mini poli" analiziranu u Institutu za molekularnu genetiku i genetsko inženjerstvo u Beogradu.

Direktor ljubljanske agencije "Dialog Company", koja realizira odnose za javnošću "Perutnine Ptuj", Branko Vodušek u telefonskoj je izjavi za Hinu zamoljen za objašnjenje rekao kako to ne znači da nisu valjane prošlotjedne analize obavljene u Osijeku i Bernu za proizvode što su se našli na hrvatskom tržištu, koje su pokazale da ti proizvodi sadrže više od dopuštenog GMO-a.

Vodušek je rekao kako se današnje priopćenje odnosi na proizvode nakon prijepornih događaja s GMO u Hrvatskoj, podsjetivši kako su ti proizvodi bili proizvedeni prije Nove godine i kako su nakon utvrđene nedopuštene količine GMO-a odmah povučeni s tržišta.

Vodušek je podsjetio i kako su se predsjednik Uprave "Perutnine Ptuj" Roman Gloser i direktor čakovečke tvrtke "Perutnina Ptuj" d.o.o. Krešimir Lovrenčić, proizvođača "mini - poli" kobasice, za koju je utvrđeno da sadrži više od dopuštenih jedan posto GMO-a, 3. ožujka na konferenciji u Zagrebu ispričali hrvatskim potrošačima i objavili da se povlače svi proizvodi "poli" iz hrvatskih trgovina i zamjenjuju novima kako bi se potrošačima zajamčila sigurnost.

(Hina) xpp/sdju ymć

Pročitajte više