Petero državljana BiH uhićeno zbog krijumčarenja oružja i droge

Ilustracija: Hina

PET državljana Bosne i Hercegovine osumnjičenih za krijumčarenje oružja i droge uhićeno je u zajedničkoj akciji austrijske i bosanskohercegovačke policije, potvrđeno je u nedjelju iz sjedišta Tužiteljstva BiH u Sarajevu koje je koordiniralo ovu operaciju.

Kako je pojašnjeno u priopćenju nakon višemjesečne istrage uhićenja su provedena u subotu i nedjelju a u akciji pod kodnim nazivom "Postman" na teritoriju Austrije privedena su dvojica osumnjičenika dok su preostala trojica uhićena na području Brčkog i Tuzlanske županije unutar BiH.

Tijekom provedenih pretraga policajci su pronašli i zaplijenili više od kilograma kokaina i veću količinu marihuane čija ukupna vrijednost na crnom tržištu doseže 100 tisuća eura.

Zaplijenjen je i pronađeni novac za kojega se pretpostavlja da potječe od počinjenja kaznenih djela kao i vozila koja su koristili uhićeni.

Istražitelji su tijekom uhićenja došli i do dokaza koji potvrđuju umiješanost osumnjičenih u trgovinu oružjem s područja BiH prema državama Europske unije kao i o državljanima BiH koji sudjeluju u krijumčarenju droge između Austrije i Nizozemske.

Pročitajte više