Petir: Beljak me se boji pa me suspendirao

Foto: FAH

ZBOG sabotiranja izbora predsjednik HSS-a Krešo Beljak suspendirao je Marijanu Petir, koprivničko – križevačkog župana Darka Korena i oko stotinu drugih članova stranke.

Iskoristio je svoje ovlasti da ih kazni zbog bojkota izbora.

“Ovo nije izbacivanje iz stranke. Privremeno ih udaljujem iz stranke. Imaju pravo na žalbu u roku od osam dana”, rekao je Beljak.

Suspendiranima je i zaprijetio da bi im bilo bolje da ne daju izjave za medije do završetka postupka.

U povodu najave o suspenziji iz HSS-a Marijana Petir ustvrdila je da nije primila nikakvu odluku o svojoj suspenziji.

"Ova odluka gospodina Beljaka izraz je straha moje najave da ću se kandidirati za predsjednicu stranke te mojom suspenzijom želi onemogućiti moju kandidaturu na unutarstranačkim izborima i stvoriti uvjete da nastavi sa sustavnim razaranjem HSS-a.

Gospodin Beljak uništio je ugled HSS-a i mora otići. Nije bio iskren prema stranačkom članstvu, sklopio je koaliciju koju članstvo nije poduprlo, a koja je rezultirala porazom na parlamentarnim izborima te se sada želi riješiti svih onih koji se ne slažu sa smjerom kojim želi stranku povesti, a to je u propast", stoji u priopćenju Marijane Petir.

Pozvala je Beljaka da prizna vlastitu odgovornost i odstupi s mjesta predsjednika stranke, povuče najavljene suspenzije te raspiše unutarstranačke izbore na kojima će članstvo HSS-a imati priliku izabrati kojim smjerom želi ići.
 

Pročitajte više